Neden Her Gün 10.000 Adım Atmalısın?

Ağustos 3, 2021

Araştırmalar sağlıklı bir insanın günde 10.000 adım atması gerektiğini savunuyor. Masa başı çalışmak ve ev rahatlığına bağlı kalmak her gün 10.000 atmayı oldukça zor hale getiriyor. Peki neden 10.000 adım atmalıyız? Neden 10.000?

  • 10.000 Sihirli Bir Sayı Değil

Günlük attığın adım sayısı 9.000 de olabilir, 11.000 de. Burada önemli olan 10.000 adım atmak değil, hareketli bir yaşama alışmak. Her gün düzenli olarak belirli bir miktar adım atarak kendine daha hareketli bir hayat yaşadığını kanıtlaman.

  • Başarma Hissi

Genelde başarılı insanlar günlerine başlarken önce yatağımızı toplamamız gerektiğini öğütlerler. Çünkü, güne başlarken bir değişim yaratmak ve bir görevi yerine getirmek bize başarma hissi sağlar. İşte 10.000 adım hedefine her gün ulaştığında bu hissi yaşıyorsun. Bu da daha hareketli bir hayat yaşaman için ekstra motivasyon sağlıyor.

  • Hareket Ettiğine Emin Olursun

Uyuduğundan daha fazla oturuyorsun. Ortalama olarak insanlar günde 9.3 saat otururken yalnızca 7.7 saat uyuyorlar. “Oturmak yeni tiryakilik” denilmesine şaşmamalı. Her gün 10.000 adım atarsan daha az oturmaya başlarsın. Böylece sürekli oturmanın getirebileceği postürel bozukluklardan kendini korumuş olursun.

  • Kendine Zaman Ayırmanı Sağlar

10.000 adımı ortalama 40 dakikada atabilirsin. Bu süre bir sesli kitap dinlemek, en sevdiğin müzisyenin şarkılarını dinlemek ya da sevdiğin podcasti dinlemek için yeterli bir süre. 10.000 adım her gün kendine borçlu olduğun zamanı ayırmanı sağlayacaktır.

  • 100 WP Kazanabilirsin

Hemen şimdi Walkers uygulamasını aşağıdaki linklerden telefonuna indirirsen 10.000 adımın için 100 Walkers Puan kazanabilirsin. Bu puanları uygulama içi markette kullanarak indirim ve fırsatlardan yararlanabilirsin. Attığın her adım için bağış yapabiliyor olmak da cabası. Daha fazla WP kazanmak için uygun fiyatla Pro üyeliklerimizden birini alabilirsin. Böylece her adımın daha değerli olmuş olur. Unutma ne kadar yararlı olsa da gün içindeki en boş zamanlarımızı yürüyerek harcıyoruz. Zaman da hayat kadar değerli. Bırak Walkers her adımın için sana bir şeyler kazandırsın. Yürüdüğüne değsin.

Walkers’ı indirmek için tıkla:http://onelink.to/walkers