Yeterince Duyarlı Mısın?

Ağustos 4, 2021

852.010.261 sayısı senin için bir şey ifade ediyor mu? Üşendiğin için okumadan geçtiğin bu sayı worldometers.info verilerine göre dünyadaki aç insan sayısı. Sen bu sayı doğru mu diye siteye gidip kontrol etmek istediğinde sayı daha da artmış olacak. Çünkü her geçen gün yeni bir insan bu listeye eklenmeye devam ediyor. Şimdi sana şu soruyu sormak istiyorum: Dünyadaki açlığa karşı yeterince duyarlı mısın? Yeterince duyarlı olmayabilirsin. Bu anormal değil. Çünkü hepimiz kendi hayatlarımızda kendi dertlerimizle uğraşıyoruz. Sadece bugün açlıktan ölen 22.918 insanı düşünemeyebiliriz.  Ama çözüm üretebiliriz.

2.033.856 bir başka sayı. Dünyada yok olan orman alanlarının hektarı. Ülkemizde de aynı sorunla boğuştumuz bu günlerde yok olan ormanlarımızı izlemek oldukça zor. Dünyamızda her gün nefes almak oldukça zorlaşıyor. Her yıl milyonlarca ton karbondioksit salınımı oluyor ve çok uzak olmayan bir gelecekte havayı temizlemek için yeterince ağacımız olmayacak. İşte bir başka çözümü de burada üretmeliyiz. Dünyamız için daha duyarlı olmamız gerekiyor. Bu yarınki kuşaklara borcumuz.

Bu arada doğadan bahsetmişken sokak hayvanlarından da bahsetmesem olmaz. Ülkemizde tam 8.000.000 sokak hayvanı var. Bu dostlarımız her gün yemek bulmak için mücadele veriyor. Hayatta kalmak onlar için çok zor. Burada da işleri kolaylaştırmak ve çözüm üretmek bizim elimizde.

Her paragrafta çözüm üretmenin ve duyarlı olmanın bizim elimizde olduğunda bahsettim. Ama nereden nasıl başlayacağını anlatmadım. Yeterince duyarlı olmak ve çözüm üretmek istiyorsan yapman gereken şey çok basit: Yürümek. Nasıl mı?

Sana bir mobil uygulama sadece yürüdüğün için her gün onlarca insana pirinç, ekmek, bebek maması, mama ve fidan bağışlıyor desem. Yardımcı olmak ister miydin? Walkers attığın her adım için istediğin bir ürünün bağışını yapıyor. Tek yapman gereken uygulamayı indirim yürüyüş yapmak ve bağış ekranındaki seçeneklerden birini seçmen.  Walkers ile adımlarını pirinç, ekmek, bebek maması, kedi/köpek maması ve fidana dönüştürebilir, bağış yapabilirsin. İşte çözümün bir parçası olman bu kadar kolay. Sen de Walkers’a gel, her adımın yardıma dönüşsün, her adımın birilerinin sorununu çözsün.